KINA-PORTAL.DK

Indgangsportal til kinesisk samfund, kultur, historie og meget mere...

Denne side blev sidst ændret den 07-Nov-2020    
  Art. 3.10.

Qin Shi Huang -Terrakotta hæren og gravhøj i Xi'an

Qin Shi Huang Terrakottahæren er en samling af terrakotta (en slags ler) figurer af krigere og heste i naturlig størrelse fra 210 f.Kr., der er en del af Kinas første kejsers, Qin Shi Huang, gravanlæg. GravhøjenDe er placeret cirka en 1 km øst for Qin Shi Huang's gravhøj, der ligger 36 km nordøst for Xian i Shaanxi-provinsen.

Kejsere og herskere i oldtiden har altid søgt rigdom og magt både for dette liv og det næste. 
Således har Egypten sine verdenskendte pyramider og Kina har Qin Shi Huang (259-210B.C.) mausoleum , også kaldt for Terrakotta hæren. 

Et af de væsentligste højdepunkter, som man kan opleve i Xian, er den 2200 år gamle berømte terrakotta hær , der blev fundet i marts 1974, da lokale landmænd skulle grave en brønd.
Den efterfølgende udgravning viste sig at indeholde mere end 7.000 terrakotta soldater i fuld størrelse foruden 400 heste og 80 vogne. 

Selve gravhøjen for Kejser Qin Shi Huang der er dækket med et pyramideformet bunke jord, er endnu urørt af arkæologerne, men man har udgravet tre store formationer af Terrakotta-soldater, der skulle vogte over den afdøde kejser i det afsides - og der gøres stadig nye fund rundt omkring på det enorme gravanlæg.

Qin Shi Huang der blev begravet her for mere end 2.000 år siden, med de tusinder af soldater der er sat i formation i underjordiske gange, er ganske fascinerende.
Selve gravhøjen er er en pyramideformet bunke jord, og ligger nogle ca. 36 kilometer øst for Kinas gamle hovedstad Xi'an.
Det er en enorm konstruktion, bygget uden sten, men med en stampeblandet lag af løss og jord.

Artikel fortsætter efter annonce
Annonce

Kejser QinQin Shi Huang er en kendt historisk figur i Kina. I 200-tallet f.Kr. var Kina delt op i seks uafhængige stater, der bekrigede hinanden.

I de følgende år lykkedes det Qin-staten at besejre naboerne en efter en. I 221 f.Kr., bragte han hele landet under hans styre og grundlagde Qin-dynastiet, den første centraliserede feudale imperium i Kinas historie, og udråbte sig selv Shi Huang Di (første kejser).

Opførelsen af ​​Qin Shi Huang gravhøjen startede umiddelbart efter han overtog tronen som 13-årig. Det menes, at ca. 720 000 arbejdere var beskæftiget med graven, og opførelsen tog 40 år.
Iflg. historiske beretninger skulle graven være et underjordisk imperium med paladser, soldater, hestevogne osv. 
   
Ifølge historikeren, Sima Qian der levede under det senere Han-dynasti (206  f.Kr.-220 e.Kr.) blev selve gravkammeret gravet dybt ned i jorden, under grundvandsspejlet, og blev forstærket med bronze som imprægnering.

I kisten blev loftet malet med solen, månen og stjernerne, og væggene var malet med landskaber. Gravkammer
Gravkammeret indeholdte et palads, pladser reserveret for tjenestemænd, og et stort antal sjældne skatte.

Kviksølv blev brugt til at skabe have og vandveje og stearinlys af hval fedt belyst kisten.
Mekaniske armbrøster blev placeret på strategiske steder der blev automatiske udløst til at skyde enhver ubuden gæst.

Mange arkæologer længes efter at udgravegravhøjen, men på grund af gravhøjen struktur, gigantiske skala, og en position som en kulturarv under særlig beskyttelse, bliver de nødt til at styre deres nysgerrighed og vente på en fremtidig mulighed.
   Området omkring mausoleum af Qin Shi Huang var oprindelig en kirkegårdog hele Parken dækker mere end 60 kvadratkilometer, et område større end den nuværende by Xi'an.

Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce

Verdenskulturarv i Kina
Qin Shi Huang Terrakotta hæren og gravhøj i Xi'an  er optaget på Verdensarvlisten i 1987
FN-organisationen UNESCO's verdensarvskomité (World Heritage Committee) udarbejder Verdensarvlisten (World Heritage List).

Læs mere om andre kulturarvssteder i Kina

Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce
Andre relevante emner og annoncer:

Om kina-portal.dk   |   Cookies politik  |   Kina-portal.dk sitemap