KINA-PORTAL.DK

Indgangsportal til kinesisk samfund, kultur, historie og meget mere...

Denne side blev sidst ændret den 18-Nov-2020    
  Art. 4.8
Danmark Kina relationer

Kinas kultur har påvirket og inspireret dansk kultur gennem 400 år, og længe før ordet globalisering blev opfundet, var kinesisk porcelæn, silke og te uundværlige i danskernes hverdag, og helt frem til vore dage har Kina inspireret formgivningen af alt fra haver til møbler. Det kinesiske er nærmest blevet en del af dansk identitet.

På disse sider findes der informationer om dansk-kinesiske relationer indenfor handel, kultur, historie, officielle politik, samt persongalleri. 

Handelshistorie 
Handelen på Asien har igennem flere århundreder haft en meget stor betydning for dansk erhvervsliv. Som søfartsnation var Danmark med i det internationale koloni- og handelseventyr. De officielle forbindelser mellem Kina og Danmark med traktater, udsendte ministre, konsuler og ambassadører, startede med, at danske søfarer banede vejen for et handelssamkvem i 1674.
Dansk kinesisk handelshistorie

Den første telegrafkodebog på kinesisk
For 145 år siden i maj måned 1871 blev den første bog, med kinesiske telegrafkoder trykt og udgivet i Shanghai af det danske firma Store Nordiske Telegraf-Selskab
Læs mere

Dansk kinesisk kulturindflydelse 
Med de store opdagelsesrejser, der startede med venezianeren Marco Polo i slutningen af 1200-tallet og fortsatte med portugisernes handelspladser og jesuitternes missinsstationer i 1500-tallet, blev en helt ny verden åbnet for europæerne.
Perioden fra 1500-tallets begyndelse og frem til slutningen af 1700-tallet er blevet kaldt "det store møde mellem Kina og Europa.

I 2012 indgår Danmark og Kina tre kulturaftaler der forener kinesisk og dansk kultur med henblik på at fremme kunst og kultur på tværs af landene.
Det sker som et led i en række andre aftaler, der blev indgået mellem Kina og Danmark i forbindelse med besøget af Kinas præsident, Hu Jintao, der var på et tre dages statsbesøg i Danmark fra torsdag den 14. – 16. juni 2012. 
Danmark Kina kultur

Artikel fortsætter efter annonce
Annonce

Danmark - Kina i et historisk perspektiv
Kinas og kinesisk kultur har påvirket og inspireret dansk kultur gennem 400 år.
I slutningen af 1500 tallet var der også i Danmark stor interesse for fjernøstens eksotiske varer så-som silke, krydderier og porcelæn der var kommet til Europa. 
Den 29. november 1618 sad Christian den 4. på sit kontor på Frederiksborg Slot og noterede i sin kalender ”i dag sejlede vor indianske flåde ud af sundet”, hermed startede Danmarks relationer med Fjernøsten.
Dansk kinesisk historie

Nationalmuseets Kinasamling
Nationalmuseets Kinasamling, omfatter bl.a. genstande fra den tidlige danske kinahandel.
Desuden ses en række genstande, der illustrerer sider af kejsertidens samfund, fra store paladsscenerier og embedsmændenes rangmærker til dagliglivet i en kinesisk by beskrevet på en lang billedrulle.
Læs mere om Nationalmuseets Kinasamling og Kinahandlen . Perioden fra 1500-tallets begyndelse og frem til slutningen af 1700-tallet er blevet kaldt ”det store møde mellem Kina og Europa”.

Det danske politiske samarbejde med Kina
Selv om der har været politiske relationer mellem Danmark og Kina siden 1674, er det dog først efter proklamationen af Den kinesiske Folkerepublik i 1949, hvor Danmark var en af de første nationer til at optage diplomatiske forbindelser med Kina, at det politiske samarbejde har været mere regelmæssigt.
En tidslinje der går fra i dag og tilbage til 1674 og viser nogle af de væsentlige højdepunkter i det politiske samarbejde.
læs mere her
Danmark Kina politisk

Persongalleriet Danmark Kina
Persongalleriet er portrætter af nogle af de danske personer og politikere, som på hver sin vis enten har været inspireret af Kina og den kinesiske kultur, og/eller præget den kinesiske kultur i Danmark og Kina.
Personerne er sorteret i alfabetisk orden efter efternavn 
Danmark Kina persongalleri.

Niels Bohr og Kina
Danmarks berømte fysiker, nobelpristageren Niels Bohr, havde et nært forhold til Kina og kinesisk filosofi,både arbejdsmæssigt og privat.
Læs mere om Niels Bohr

Venskabsbyer Danmark Kina:
ø-Foshan |Odense-Shaoxing | Rebild-Jiaxing | Svendborg-Bozhou | Vordingborg-Benxi | Aalborg-Hefei | Århus-Harbin
Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce
Andre relevante emner og annoncer:

Om kina-portal.dk   |   Cookies politik  |   Kina-portal.dk sitemap