KINA-PORTAL.DK
Indgangsportal til kinesisk samfund, historie, kultur og meget mere

Kina portal
Loading

Filosofi- Kungfuzi - Kongfuzianisme - Conficius citater

DET KONGFUTCIANSKE TEMPEL i KINA
Optaget på Verdensarvlisten i 1994
 
I Qufu i den kinesiske Shandong-provins ligger et tempelkompleks, en mindelund og en familiebolig for Kinas filosof, politiker og læremester Kong Qiu (551-479 f.Kr.), bedre kendt i Vesten som Konfucius. I over 2000 år har konfucianismen haft stor indflydelse på Kinas åndsliv. Det er læren om, hvordan man skal opføre sig for at kunne leve i harmoni med sine medmennesker i et feudalt samfund. Efter sin død blev Konfucius og hans lære anerkendt over hele Kina, og der blev opført tre mindemonumenter over ham i Qufu – Det Konfucianske Tempel, Den Konfucianske familiebolig og Den Konfucianske mindelund.
Kinas Kongfuzi


For over 2500 år. siden fødtes i byen Qufu en af historiens største tænkere, Kongfuzi (Konfucius), der har givet navn til en moralkodeks, der i perioder har været dyrket som en religion, og som stadig gennemsyrer hele Østasien
Det Konfucianske Tempel

Det Konfucianske Tempel opført i. som mindetempel i året efter Konfucius død i 479 f.v.t.
Konfucianske Tempelkompleks
Det Konfucianske Tempelkompleks .
Under kejserdynastierne Jin (1115-1234), Yuan (1271-1368), og Qing (1644-1912) er Det Konfucianske Tempelkompleks blevet udvidet, så det minder om et mini udgave af Den Forbudte By i Beijing.
Konfucianske Familiebolig

Den Konfucianske Familiebolig ligger ved siden af tempelkomplekset på en 160.000 kvadratmeter stor grund og består af 463 værelser og 9 gårdhaver. Her har Kong-familien levet gennem generationer. En afdeling er indrettet som museum, hvor man kan se, hvordan familien boede.

De gamle gæsteværelser bruges nu til udlejning til turister, selvom forholdene er beskedne er der en helt speciel atmosfære, der ikke kan opleves på andre hotellerKonfucianske Gårdhave
Her vises den 3. gårdhave ud af de 9

Konfucianske kontor
Kontor for en af Kongfuzis efterkommere
Konfucianske Mindelund
Den Konfucianske Mindelund bliver også kaldt for Den Højeste Vismands Kirkegård.
Her ligger Konfucius og mange af hans efterkommere begravet. Det er det ældste, største og bedst bevarede familiegravsted i Kina. Man kan her finde gravstene der stammer fra Det Nordlige Song Dynasti (960-1127) og frem til Qing Dynastiet (1644-1911)
Mindelunden er omgivet af en 3,4 meter høj og 7,5 kilometer lang mur. Indenfor er der 20.000 ”tusindårstræer” og 100.000 store skyggetræer.
Konfuciansk bryllup

Rekonstruktion af et traditionel bryllup i Kong familien