KINA-PORTAL.DK

Indgangsportal til kinesisk samfund, kultur, historie og meget mere

 Forside | Samfund  | Historie | Kultur | Kunst | Filosofi | Religion | Astrologi | Geografi  | Natur | Attraktioner  | Danmark - Kina

historie menu
EMNER: Indledning Tidslinie
Arkæologisk periode Sagn periode Historiske kejsere 2205 f.Kr. - 221 f.Kr.
Dynasti periode 221 f.Kr. 1912 Republik periode 1912 1949 Folkerepublik periode 1949 -
Kina er et land med en meget tidlig civilisation og en lang og rig historie.

Kina har en af ​​de ældste og længst varende civilisationer i verdens historie.
Historien om det gamle Kina kan spores tilbage mere end 4.000 år.

Gennem det meste af Kinas historie, blev Kina styret af magtfulde klaner kaldet dynastier.
Et dynasti refererer til en fælles forfader, der er et symbol på klanens enhed.

Det kinesiske imperium, er også det længst varige imperium i historien.
Det begyndte med Qin-dynastiet og den første kejser Qin, som forenede hele Kina i 221 f.v.t.
Kejser dynastier der kom til at herske over Kina i mere end 2000 år.

På nedenstående links kan der læses mere Kinas historiske tidslinje fra 1,7 mill. år og frem til i dag, samt sider med links kan om de enkelte tidsperioder.

Indledning til Kinas historie
Kina, et af de lande, der kan prale af en gammel civilisation, har en lang og mystisk historie - næsten 5.000 år af det! 
Ligesom de fleste andre store civilisationer i verden, kan Kina spore hendes kultur tilbage til en blanding af små oprindelige stammer, der har udvidet indtil de blev det store land, vi har i dag.
Læs mere...

Kinas historiske tidslinje

En kort oversigt der viser Kinas historiske tidslinie fra 1,7 mill år tilbage og frem til i dag, med en kort beskrivelse af de enkelte perioder.
Læs mere

Kinas arkæologiske periode
Den arkæologiske eller odltidens periode dækker Kinas udgravninger og fund foretaget af arkæologer, der siden starten af nittenhundrede tallet har afdækket fund, der belyser menneskets kultur og samfund fra de ældste tider og frem til tiden for fremkomsten af et egentligt skriftligt kildemateriale.
Læs mere...

Artikel forsætter efter annonce:

Kinas Feudal periode eller Kinas historiske kejserperiode.
Fra Zhou dynastiet til Qin dynastiet, er perioden beskrevet som den feudale periode i den kinesiske historie, det var de adelige også kendt som Gong, der ejede landbrugsjorden og havde bønderne til at arbejde for dem til gengæld for militær beskyttelse. Adlen betalte en del af deres afgrøder og indtægter til kongen. I gammel kinesisk politisk tankegang, ville den kinesiske kejser have modtaget mandat fra Himlen og være kejser for alle under himlen. Læs mere...

Kinas Dynasti periode 221 f.Kr til 1912
I Kinas lange historie, har der været to revolutioner, som har ændret radikalt på det kinesiske magtsystem og sociale samfund.
Den første radikale revolution var i år 221 f.v.t., hvor det feudale system, med flere selvstændige stater, brød fuldstændig sammen og blev udslettet. Det førte til oprettelse af et centralt enhedsrige, styret af familie dynastier og embedsmænd. Et imperium der skulle bestå i over 2.000 år.Den anden radikale revolution fandt sted i to omgange, i 1911 og  1949.
Læs mere...

Republik perioden i Kinas historie, dækker perioden fra 1911 til 1949.
I slutningen af 1911 skabte Sun Yat-sen den kinesiske republik, som var voldsomt plaget af borgerkrige. Republikperioden startede med 1911 revolutionen og som republikkens første præsident aflægger Sun-Yat-sen den 1. januar 1912 i Nanjing ed på den nye forfatning. 
Læs mere...

1949 Folkerepublikken Kina oprettes.
Da kommunisterne kom til magten i 1949, stod de overfor en gigantisk opgave. Kina var et af verdens fattigste lande. Det dyrkbare areal var ringe i forhold til befolkningen på 500 millioner. Landet havde været hjemsøgt af kaos og krig i en menneskealder. Det gamle system var brudt sammen. Den vigtigste opgave var i første omgang at få en administration til at fungere og at få økonomien i gang igen. Fødevareproduktionen kom i første række. Læs mere...

Kinesiske sagn og myter
Den kinesiske mytologi fortæller os om de første legendariske herskere i det gamle Kina. Disse kloge mænd og halvguder regerede længe før det første kinesiske dynasti. De Tre Herskere var magtfulde halvguder, der blev  meget gamle, bragte fred og velstand til landet under deres styre.
Læs mere...

Silkevejen forener øst og vest
Silkevejen eller Silkeruten betegner den dominerende rejserute på land mellem den østlige ende af det asiatiske kontinent og den vestlige verden.Læs mere...
Annonce
Annonce
Andre relevante emner og annoncer: