KINA-PORTAL.DK

Indgangsportal til kinesisk samfund, kultur, historie og meget mere...

Denne side blev sidst ændret den 02-Nov-2020    
  Art. 11.1.5

Kinesiske folkekultur -folklore.

Kinesisk folklore omfatter en bred vifte af former, såsom myter, legender, fabler osv. der udtrykkes i gennem sange, digte, dans, dukketeater og fortællinger. 

Det er ofte historier om den menneskelige natur, historiske eller legendariske begivenheder, kærlighed og det overnaturlige, eller historier, der forklarer naturlige fænomener og markante vartegn. Sammen med kinesisk mytologi, det danner et vigtigt element i kinesisk folketro.
Kinesisk folklore har givet inspiration til kinesiske forfattere og digtere i århundreder.

Kinesisk folklore er overleveret mundtlige fortællende, der er sammensat af historier relateret til historiske begivenheder, historiske figurer og lokale skikke.

Kinesisk folklore har forskellige temaer og en bred vifte af indhold, herunder folkeeventyr, myter og sagn, berømte kvinder fra fortidens dynastier, kejsere og generaler, digte, moderne historier, kærlighed og mange andre indhold.

Det er en kulturel tradition, der er videregivet fra generation til generation og har ydet store bidrag til udviklingen af ​​menneskelig kulturel mangfoldighed og civilisation.

De væsentligste påvirkninger af kinesiske folkeeventyr har været taoisme, konfucianisme og buddhisme. Nogle folkeeventyr kan være kommet fra Indien eller Vestasien sammen med buddhismen.

I kinesisk folklore har hovedpersonen i historien generelt et navn og et efternavn.
Nogle af dem er velkendte figurer i historien. Hændelsen har en bestemt tid og sted, og nogle involverer også en større begivenhed i landet og nationen, og resultatet af udviklingen af ​​karakterens aktivitet eller begivenhed er også.

Det er ofte forbundet med visse historiske, geografiske fænomener og sociale skikke, så det giver ofte folk en illusion om, at det er sand historie.

Men folklore adskiller sig grundlæggende fra historien i streng forstand.
Legender er hverken biografier om virkelige mennesker eller optegnelser over historiske begivenheder (selv om de kan indeholde visse elementer fra den ægte historie), men menneskets kunstneriske kreationer.

Mange legender opsummerer indholdet af det sociale liv gennem kunst og er afhængige af en bestemt historisk figur, begivenhed eller et bestemt naturligt eller menneskeskabt objekt for at opnå den organiske integration af historiske faktorer og historiske metoder med litterær skabelse, hvilket gør det til kunst eller historisk kunst.

Artikel fortsætter efter annonce
Annonce
De traditionelle kinesiske folkefester

Det kinesiske folk fejrer en række folkefester, eller festivaler som det også kaldes, i løbet af et år.
De traditionelle kinesiske festivaler (中国的传统节日) har været en del af den kinesiske tradition for tusinder af år, og er en vigtig del af den kinesiske kultur.


Forårsfesten, eller kinesisk nytår, er den fornemmeste og vigtigste fest for den kinesiske befolkning hvor familiemedlemmerne mødes.
Månefesten er en festival fyldt med myter, legender og historier.
Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce
Den kinesiske mytologi er en samling af kulturhistorie, folkesagn og religiøse fortællinger der er overleveret i mundtlig eller i nedskrevet form.
menu-mytologi
Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce
Andre relevante emner og annoncer:

Om kina-portal.dk   |   Cookies politik  |   Kina-portal.dk sitemap