KINA-PORTAL.DK

Indgangsportal til kinesisk samfund, kultur, historie og meget mere...

Forårsjævndøgn
Forårsjævndøgn er den fjerde soltermin af de "24 solterminer" Læs mere om de 24 solterminer her

Forårets og efterårets jævndøgn repræsenterer de to tidspunkter på året, hvor dag og nat er lige lange.
Forårsjævndøgn ligger på eller omkring 20. eller 21. marts.

Forårsjævndøgn er på den nordlige halvkugle et vendepunkt, hvor natten endelig begynder at give plads til dagen, og dagene begynder at bliver længere end nætterne.

I løbet af foråret har yang været relativt aktivt, alle ting er genoplivet, og væsnerne er også aktive. Det markerer at nu er foråret afgjort kommet og en tid til nye begyndelser.

Efter forårsjævndøgn stiger temperaturen bemærkelsesværdigt.
Det bliver en travl sæson for såning og plantning af alle slags forårsafgrøder. Det kan siges, at "foråret" er magtfuldt og landbruget har travlt.
Fordi forårsjævndøgn er opdelt i lige lang dag og nat, og dermed også kulde og varme, bør folk være opmærksomme på at opretholde balancen mellem yin og yang i helbredstilstanden.

Det er nu det er et vigtigt tidspunkt for at justere balancen mellem yin og yang i kroppen og vælge en diæt, der kan opretholde en harmonisk balance i kropsfunktionen.
Forårsjævndøgn er også en gammel festival tradition, hvor de gamle kejsere tog ud til templet for at offer og udfører andre ritualer, for at behage forfædrene og sikre at året gav en god høst.

Annonce
         Artikel fortsætter efter Annonce

drageflyvning Gennem århundreder er mange legender og folkelige traditioner forbundet med jævndøgn.

En efterhånden verdensbekendt vandrehistorie, at det er lettere at balancere et æg på højkant på jævndøgns dagen end på andre dage om året?aeg-balance

At flyve en drage, både voksne og børn flyver drage, hvor de skriver et ønske på dragen og håber, at himlens Gud ser det.

Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce
tekst 3
Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce
Andre relevante emner og annoncer:

Om kina-portal.dk   |   Cookies politik  |   Kina-portal.dk sitemap