Slideshow

KINA-PORTAL.DK

Indgangsportal til kinesisk samfund, kultur, historie og meget mere...

Denne side blev sidst ændret den 04-Nov-2020    
  Art. 11.15.2
Kinesiske sportsgrene

Kina, har en lang historie og rig kultur, og sine egne sportsgrene.
I den traditionelle kinesisk kultur betragtes fysisk kondition som en vigtig egenskab, og sport i Kina har derfor oftest været forbundet med kampsport.

Mange af de kinesiske traditionelle sportsgrene, er de senere år også kommet til Danmark.
Kinesisk sport omfatter i dag, udover de traditionelle sportsgrene også de fleste vestlige sportsgrene, hvor Kina deltager i internationale turneringer.


Kina har også deltaget i de fleste af olympiske lege (OL), både sommer- og vinterlegene, siden 1932. De har også været vært for 2008-sommeren i Beijing, hvor de samlede 51 guldmedaljer, det største antal, som alle de deltagende stater tog hjem det år.

Nogle af de mest populære sportsgrene i Kina:
Basketball, Fodbold, Bordtennis, Badminton, Svømning, Wushu, Volleyball.


Traditionelle eller regionale sportsgrene
Badminton
(Yǔmáoqiú, 羽毛球) Er en anden national sport, og en af de mest foretrukne sportsgrene i Kina. Folk spiller badminton på gaderne både i byerne og i landsbyerne. Mange kinesere spiller badminton før arbejde, i løbet af frokosten eller om aftenen.

Beikou Tarkbei (også kaldet Daur Hockey) der har mange ligheder med street hockey. Det er blevet spillet i omkring 1.000 år den etniske Daur gruppe i Indre Mongoliet.Cuju fodbold

Cuju - (蹴鞠), et gammelt boldspil, der indebærer at sparke en bold gennem en åbning i et net. Brug af hænder er ikke tilladt.  Opfundet i  anerkendes det af FIFA som den tidligste form for fodbold, som der er bevis for, idet den først blev nævnt som en øvelse i et kinesisk militærværk fra 3. til 2. århundrede f.Kr.

Dans. (Wu 舞). En anden yderst populær sport i Kina er dans, hvor det betragtes som en bevægelse af menneskekroppen med æstetisk formål.

DansDet unikke ved dans i det kinesiske samfund er at det formentlig den nemmeste måde at dyrke sport på.
Om morgenen og om aftenen er der tusindvis af mennesker på tværs af landet, der danser parvis sammen i parker eller på pladser. Om morgenen og om aftenen er der tusindvis af mennesker på tværs af landet. En anden yderst populær sport i Kina er Square Dancing, hvor der danses i samme i ensartet beklædning.

Jianzi - spillere sigter mod at holde en fjerbold (en Jianzi) i luften ved at ramme det overvejende med benene.

Kinesisk Kungfu (se også under "Wushu") har en af ​​de længste historier om kampsport i verden, og med hundredvis af stilarter er det nok den mest varierede. Oprindelsen af ​​kinesisk kampsport kan spores over 3.000 år siden til selvforsvar, jagtaktiviteter og militær træning i det gamle Kina. Læs mere om Kungfu her

Artikel fortsætter efter annonce
Annonce

Ping pong (乒乓) er det officielle navn for bordtennis sport i Kina.
Sporten spillede en vigtig rolle i Kinas internationale relationer; i april 1972 blev det amerikanske bordtennishold inviteret til at besøge Kina, en begivenhed senere kaldet " ping-pong diplomati ". Bordtennis er den største amatør rekreative sport i Kina med anslået 300 millioner spillere.

Qianball - en racket og bold sport udviklet i Kina, som bedst kan beskrives som en blanding af aspekter fra tennis og squash.

Sanda / Sanshou - en form for kickboxing fra Kina, som kombinerer kickboxing med fuld kontakt. Teknikker boksning i kombination med spark til krop og hoved, lave spark til lår, inderside og yderside, baglæns spark til krop og hoved, roterende baglæns spark til krop og hoved med fuld kontakt og også ben fejninger er tilladt. Enhver slags kast, fastholdelse af modstanders ben og samtidig udføre slag eller spark.

Taijiquan 太極拳, ofte forkortet til Tai Chi, er en kinesisk kampkunst, der i vore dage hovedsageligt trænes for at styrke sind og krop Qi gong

Wushu - en fuld-kontakt sport afledt af traditionel kinesisk kampsport. Læs mere her

Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce

Zui Quan (eller Drunkard's Boxing) - et koncept i traditionel kinesisk kampsport.

Xiangqi (kaldes også kinesisk skak) er et to-mands kinesisk strategisk brætspil, som ligner vestens skak.

Weiqi (kendt som "Go" i Vesten). Go er en abstrakt strategi brætspil for to spillere, hvor målet er at omringe mest muligt territorium. Dette sker ved at bygge stenmure, omringer de tomme områder. Den spiller, der får mest territorium omringet, vinder spillet.
Spillet blev opfundet i Kina for mere end 2.500 år siden og antages at være det ældste brætspil, der løbende spilles til i dag.

Andre artikler om:
Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce
Andre relevante emner og annoncer:

Om kina-portal.dk   |   Cookies politik  |   Kina-portal.dk sitemap