Slideshow

KINA-PORTAL.DK

Indgangsportal til kinesisk samfund, kultur, historie og meget mere...

Denne side blev sidst ændret den 05-Nov-2020 
  
  Art. 11.18.1
Chengde bjergressort område og sommerpalads

Chengde bjergressort var et af Qing-dynastiets sommerpaladser, og har en rig social, politisk og historisk betydning.  (Chengde tidligere kendt som Jehol eller Rehe) .

Ressortet der ligger i Hebei-provinsen, blev bygget mellem 1703 og 1792.

Det er et stort kompleks af paladser og administrative og ceremonielle bygninger. Chengde

Templer af forskellige arkitektoniske stilarter og kejserlige haver harmonisk ind i et landskab af søer, græsningsarealer og skove.

Ud over sin æstetiske interesse, er Chengde bjergressort en sjælden historisk levn fra slutningen af det feudale samfund i Kina.

For at styrke kontrollen over den mongolske regionen og forsvare landets nordlige grænser, etablerede Qing regeringen det såkaldte Mulan jagtområde på de mongolske græsland, over 350 km fra Beijing.

Hvert år medbragte kejseren sine ministre og hans otte Standard Royal tropper, samt sin familie og konkubiner, til ressort området for at jage på Mulan.

For at kunne huse hans følge af flere tusinde mennesker, blev der bygget 21 paladser samt de omkringliggende templer.

Bjerglandskabet og de omkringliggende templer, er et fremragende eksempel på kinesisk integration og design af bygninger der indgår i det naturlige miljø, som havde og fortsat har en dybtgående indflydelse på landskabet.

Palads området, som dækker 102.000 m2, er i den sydlige del af byen, og det var det område, hvor Qing kejserne boede, håndteres administrative gøremål og afholdte ceremonier. 

Artikel fortsætter efter annonce
Annonce

Chengde paladsområdeBygningen af området begyndte i 1703 og de sidste bygninger blev afsluttet i 1792, en periode der dækker tre på hinanden følgende kejsere fra Qing-dynastiet.

Arbejdet blev udført i to etaper: fra 1703 til 1714 var det etablering af sø område, med øer, samt bygning af slotte, pavilloner og paladser.

Mellem 1713 og 1780 blev de omkringliggende templer bygget. 

Søen der er  496.000 m2 ligger i den sydøstlige del af byen, er udlagt i overensstemmelse med traditionel kinesisk havedesign, baseret på kinesisk mytologi.

Der er otte søer og flere grupper af bygninger, genskabt efter et landskab,  i den sydlige region af Yangtze-floden

Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce
Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce
Andre relevante emner og annoncer: