Slideshow

KINA-PORTAL.DK

Indgangsportal til kinesisk samfund, kultur, historie og meget mere...

Denne side blev sidst ændret den 05-Nov-2020    
  Art. 11.18.2
Dazu grotteskulpturer

Byen Dazu ligger 165 kilometer nordvest for en af Kinas største byer, Chongqing, der er et selvstyrende amt øst for Sichuan-provinsen.

I de stejle bjergsider i Dazu-området findes en serie udskåret grottekunst eller Dazu-udskæringen som de kaldes (大足石刻 Dà zu Shi kè), fremstillet under Tang-dynastiet (618-907) og Song-dynastiet (960-1279).

Dazu-udskæringerne, der er opført som verdensarvsliste, består af 75 beskyttede steder, der ligger spred over et område kaldet for Beishan, Baodingshan, Nanshan, Shimenshan samt Shizhuanshan.
Klippegrotterne indeholder omkring 50.000 statuer, med over 100.000 kinesiske tegn, der danner inskriptioner og legender.

Et af kriterierne for optagelsen på Verdensarvlisten er den høje æstetiske udførelse og mangfoldighed, der udtrykker en åndelig harmoni mellem buddhisme, taoisme og kongfutsianisme.dazu

Udskæringerne går helt tilbage til det 7. århundrede e.Kr., der skildrer og er påvirket af buddhistiske, konfuciansk og taoistiske overbevisninger. dazu

Nogle er i klippehellig helligdomme i den sædvanlige kinesiske buddhistiske stil, men mange andre er klippe relievirker udskåret i de åbne klippeflader.

Artikel fortsætter efter annonce
Annonce

Beishan grotterne
Figurer i denne del er noget i retning af 'en samling af orientalske skønheder', da den nyder god bevarelse og detaljeret håndværk. Turister kan se den yndefulde statue af Samantabhadra Bodhisattva, kronet som 'den orientalske Venus'. Helleristninger i denne del afslører den almindelige buddhistiske tro.

Baodingshan grotterne
Er sammensat af 13 grupper af sten udskæringsfigurer, i alt næsten 10 tusind klippefigurer. I denne del komponerer storslåede klippefigurer i forskellige former en historie.

Nanshan grotterne
Taoisme-doktrinen, er hovedtemaet i denne del.
Taoistiske guders figurer er udskåret meget livagtigt. Sanqings hule demonstrerer de taoistiske guders placering i Song-dynastiet (960-1279). Derfor vil turister blive imponeret over disse farverige ler-kreationer.

Shizhuanshan grotterne
Confucius niche og Lao Tzus niche kan ses her. Buddhistiske, taoistiske og konfuciusstatuer er integreret i denne del, hvilket er ganske sjældent i kinesisk grottekunst.

  Shimenshan grotterne
Buddhistiske og taoistiske statuer. Ud over disse stenfigurer er der også nogle inskriptioner og bemærkninger ved siden af ​​figurerne.
Repræsentation af nogle guders figurer er naturtro og levende.

For eksempel står uden for niche for Great Jade Emperor statuen af ​​Shun Feng Er, en gunstig gud, der har clairaudience.

Det ser ud som om han ser på afstanden. Derudover er der en figur af Qian Li Yan, en gud, der kan se ting ske i tusind miles afstand. Det ser ud til, at han lytter opmærksomt.

Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce
Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce
Andre relevante emner og annoncer:

Om kina-portal.dk   |   Cookies politik  |   Kina-portal.dk sitemap