KINA-PORTAL.DK
Indgangsportal til kinesisk samfund, historie, kultur og meget mere

Kina portal
Verdens kulturarvlisten i Kina:
Chengde - Dazu grotterne - Den Store Mur - Den forbudte by - Emei & Den Store Buddha - Himlens tempel - Huangshan bjerget - Huanglong - Jiushaigou- Kongfutsianske tempel - Lijiang - Longmen - Lushanbjerget og Nationalpark - Macao Historisk Centrum - Ming og Qin gravene - Mogao grotterne - Oldtidslandsbyerne - Pekingmennesket - Pingyao - Potala paladset - Qin mausoleum & Terrakottahæren - Qincheng - Sommerpaladset - Suzhous haver - Taishan - Tre Paralelle Elve i Yunnan - Yungang Grotterne - Wudan - Wuyi - Wulingyuan - Xidi og Hongcun oldbyer

Verdenskulturarv i Kina

 

EMEI-BJERGET OG DEN STORE BUDDHA I LESHAN
Optaget på Verdensarvlisten i 1996

Det 3099 meter høje Emei Shan er det højeste af Kinas hellige bjerge. Når man på afstand ser konturen af Emei Shan ligner det et pigeansigt med ”smukke øjenbryn”, deraf navnet Emei. Emei Shan stiger og falder over 200 kilometer igennem et frodigt og afvekslende landskab med eventyrlige klippeformationer, vandfald og snævre kløfter. Tidligere var bjer-get af stor betydning for både buddhismen og taoismen. I det tidlige Han-dynasti (25-220) blev et hus tilhørende en lægeurtesamler omdannet til det første tempel på bjerget. I de senere dynastier blev der bygget over 200 templer på bjerget, der var hjemsted for tusinde munke. Med opblomstring af buddhismen og en tilbagegang for taoismen i Kina blev Emei-bjerget et helligt bjerg for buddhister. I dag er der over et dusin buddhistiske templer, som stadig er hjemsted for mange buddhistiske munke.

Den Store Buddha (Dafu) er hugget ind i klippen, hvor tre floder mødes: Dadu, Minjiang og Qingyi. Statuen er 71meter høj og 10 meter bred, hovedet er 14,7 meter højt, og hver af fødderne er 11 meter lange. Det er dermed den største buddhastatue i verden. Udhugnin-gen af Den Store Buddha begyndte i 713 og varede i 90 år. En legende fortæller, at mange mennesker og skibe forsvandt sporløst i flodens strømhvirvler. For at berolige vandene skul-le de overvåges af en siddende Buddha.
Emei bjerget

Emei og buddha

Emei bjerget

Emei bjerget
Buddha fod