Slideshow

KINA-PORTAL.DK

Indgangsportal til kinesisk samfund, kultur, historie og meget mere...

Denne side blev sidst ændret den 05-Nov-2020    
  Art. 11.18.7

HIMLENS TEMPEL
Optaget på Verdensarvlisten i 1998 Artikel 3926 Himlens Tempel Himlens Tempel

Himlens Tempel park der ligger i den sydlige del af Beijing, blev bygget i 1420 og indeholder noget af det ypperste inden for kinesisk bygnings- og landskabs arkitektur.
Det er blevet beskrevet som "et mesterværk af arkitektur og landskabsdesign".
Himlens tempel var det vigtigste af Beijings kejserlige templer. Det var her kejsere af Ming- og Qing-dynastierne (fra 1420 til 1900) tilbad himmelguden og bad om gode høst.

Kinesiske kejsere blev antaget at være "himmelens sønner", der var ærede som repræsentanter for himlen på jorden. Kejsere betragtede ceremonien om vintersolhverv for god høst som den vigtigste religiøse og politiske aktivitet.

Det samlede areal af Himlens Tempel park er omkring 270 ha (670 acres), men hovedbygningerne ligger på en syd-nordlinje ca. 750 meter lang midt i parken.

Områderne er forbundet med en 360 meter lang, 4 meter bred gangbro, kaldet Danbi Qiao ('Røde trin til tronebroen').

Hvert år – dagen før vintersolhverv - gik kejseren med stort følge i procession fra Den Forbudte By ud til Himlens Tempel Park, hvor han udførte en række ceremonielle handlinger.

I den ottekantede Den Kejserlige Himmelhvælving der er omgivet af en 5 meter høj ekkomur, mediterede kejseren, i Templet for Bøn om God Høst, overnattede kejseren og på årets korteste dag gik han til Det Runde Alter (fra 1530) for at bede om god høst, og udførte her en masse ritualer og ofringer, med røgelse samt en larmen med gongonger og klokker. Himlens Tempel

Tempel for Bøn om God Høst (Qiniandian)
Templet blev bygget i 1420 for at kejseren kunne bede om god høst.

Templet er domineret af cirkler, der symboliserer himlen, mens den kvadratiske grundplan symboliserer Jorden.

Det runde tempel er 38 m. højt og 30 m. i diameter.
Templet står på tre marmorbalustrader, forskudt i tre etage, der kaldes for ”Alter for Korn Bønner” (Qigutan).

Det 3-delte runde tag er af mørkeblå glaserede tagsten, på toppen sidder en forgyldt kugle i 38 m’s højde, Taget holdes oppe af 28 kæmpe store træsøjler.

De fire centrale søjler symboliserer de fire årstider.
De 12 yderste symboliserer årets måneder og de 12 inderste dagens og nattens 12 timer.

Artikel fortsætter efter annonce
Annonce
Himlens Tempel Park Historie
1420
Himmelens og Jordens alter der sammen med vægge der omringer parken, blev afsluttet i 1420, attende år efter Ming-kejseren, Yongle’s regeringstid.
Den centrale bygning, ”Faste-paladset” mod sydvest, var en stor rektangulær offerhal, hvor der blev ofret til himlen og jorden.
Tempel for Bøn om God Høst (Qiniandian)
Templet blev bygget i 1420 for at kejseren kunne bede om god høst.

Fyrretræer blev plantet i tempelområdet til at understrege forholdet mellem menneskeheden og natur.

1530
I det niende år af kejser Jiajings regeringstid (1530) blev det besluttet at ofre særskilt til himlen og jorden. og så det Det Runde Alter blev bygget syd for hovedhallen som ofre til himmel. Himmelens og Jordens alter blev omdøbt til Himlens tempel. Samtidig templer til jorden, solen og månen blev bygget i nord, øst og vest for Den Forbudte By.

1553
Den store offerhal blev afviklet femten år senere og erstattet af den runde Hall of Daxiang, der blev brugt til beder om rigelig høst. I 1553 en ydre by, der omfattede himmelens tempel, blev skabt omkring Beijing.

1749
I 1749, det fjortende år af Qing-regeringen Kejseren Qianlong, Det Runde Alter blev udvidet med alle dets sten og balustrader organiseret i multipla af ni. Her ville en slagtet tyr bliveofret og brændt, i kulminationen af ​​en detaljeret ceremoniel bøn for guderne.
Dette var storhedstid i himmelens tempel, da det dækkede 273ha.

1856 – 1860
Templet blev besat af tropper fra den anglo-franske alliance under den anden opiumskrig.

1900
besatte de otte nationer alliance templekomplekset og gjorde det til styrkens midlertidige kommando i Beijing, der varede i et år. Besættelsen af templet, resulterede i alvorlig skade på bygningskomplekset og haven. Alliancer blev også rapporteret om røverier af tempel kulturgenstande.

1911
Ceremonielle ofre til himlen blev forbudt af regeringen for Republikken Kina i 1911. Dermed dato, 490 år efter grundlæggelsen, Temple of Himmelen havde været vidne til 654 tilbedelser til himlen ved 22 kejsere af Ming- og Qing-dynastierne.

1914
gennemførte Yuan Shi Kai, daværende præsident for Republikken Kina, en Ming-bønne ceremoni ved templet som led i et forsøg på at få sig til at erklære kejser for Kina.

1918
Blev templet forvandlet til en park og for første gang åben for offentligheden.

1966 -1976
Under kulturrevolutionen blev templet beskadiget; stedet er dog blevet restaureret og renoveret siden da.

Den 5. december 1998
Himmelens Tempel blev officielt inkluderet på verdensarvslisten.

Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce
Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce
Andre relevante emner og annoncer:

Om kina-portal.dk   |   Cookies politik  |   Kina-portal.dk sitemap