Slideshow

KINA-PORTAL.DK

Indgangsportal til kinesisk samfund, kultur, historie og meget mere...

Denne side blev sidst ændret den 05-Nov-2020    
  Art. 11.18.9
Huang Shan (De Gule Bjerge)
Optaget på Verdensarvlisten i 1990

Huang Shan (kinesisk: 黄山, bogstavelig betydning: De Gule Bjerge), også tidligere kaldt for Lushan.

Huang Shan er en bjergkæde i den sydlige Anhui-provins i det østlige Kina. og kendt som ”Kinas smukkeste bjerge”, med storslåede udsigter, fantastiske stenformationer, bonsai-lignende nåletræer og masser af trapper. Huang Shan gule bjerge

Huang Shan bjergene udgør et område der nord og syd er omkring 40 kilometer og øst vest bredde på omkring 30 kilometer, med et samlet areal på omkring 1.200 kvadratkilometer (godt dobbelt så stort som Bornholm).

Artikel fortsætter efter annonce
Annonce

Der er ca. 72. bjergtinder og den højeste er på 1.867 meter. Tre af disse bjergtoppe bliver kaldt Lianhua (Lotusblomst), Tiandu (Himlens Hovedstad) og Guangmingding (Lysende top).

Tidligere troede man, at dette sted var ”Den Himmelske Hovedstad” for Himlens Hersker. Området er kendt for sin natur og mangfoldighed af flora og dyreliv, samt de og ejendommeligt formede granit toppe, der blev dannet for cirka 100 millioner år siden og opnåede sine ejendommeligt formede granittoppe. Gule bjerge solopgang

Området er også kendt for det særlige lys og som de berømte solopgange, og mange kunstnere dygtige kunstnere indfangede netop dette. At se solopgangen betragtes som en "obligatorisk" del af besøget i området.

De Gule Bjerge er ikke opkaldt fordi bjergene er gule, men fordi området blev omdøbt efter Huang Di Den Gule Kejser, en af de legendariske kinesiske kejsere og kultur helte, der hævdes, at have regeret i 2697-2597 f.v.t.

Én legende, fortæller at Huang Shan var det sted, hvorfra den gule kejser steg til himmels.

Mange buddhistiske templer er blevet bygget der. Huang Shan har været turistattraktion i mere end 1.200 år, siden kejser Tian Biao fra Tang Dynastiet.

Det siges, at de gule bjerge er det sted, hvor den gule kejser, den kinesiske mytiske stamfar, boede, raffinerede dyrebare medicin og blev et overnaturligt væsen.
Derefter begyndte Huang Shan en eskalering til sin berømmelse.

 

Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce

Der er bygget mange buddhistiske templer der, og for nylig er det blevet en vigtig turistattraktion på grund af dets naturskønne kvaliteter.
Meget af Huang Shan's ry stammer fra dets betydning i kinesisk kunst og litteratur. Huanshan klipperHuanShan bjerge

Ud over inspirerende digtere som Li Bai, har landskabet været det hyppige motiv og inspiration for poesi og kunstværker.
De gule bjergs klassiske attraktioner er kendt som dets "Fire naturlige vidundere": de fantasifulde navngivne fyrretræer, underligt formede klipper, skyerne og varme kilder.

Huang Shan bjergene er optaget på UNESCO's Verdensarvslisten i 1990, både som natur- og kulturarvs steder.
Kinesisk kulturarv og kulturhistorie, læs mere på nedenstående link

Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce
Andre relevante emner og annoncer:

Om kina-portal.dk   |   Cookies politik  |   Kina-portal.dk sitemap