KINA-PORTAL.DK
Indgangsportal til kinesisk samfund, historie, kultur og meget mere

Kina portal
Loading

Verdens kulturarvlisten i Kina:

Chengde - Dazu grotterne - Den Store Mur - Den forbudte by - Emei & Den Store Buddha - Himlens tempel - Huangshan bjerget - Huanglong - Jiushaigou- Kongfutsianske tempel - Lijiang - Longmen - Lushanbjerget og Nationalpark - Macao Historisk Centrum - Ming og Qin gravene - Mogao grotterne - Oldtidslandsbyerne - Pekingmennesket - Pingyao - Potala paladset - Qin mausoleum & Terrakottahæren - Qincheng - Sommerpaladset - Suzhous haver - Taishan - Tre Paralelle Elve i Yunnan - Yungang Grotterne - Wudan - Wuyi - Wulingyuan - Xidi og Hongcun oldbyer

 

 

Verdenskulturarv i Kina

 

DET KONGFUTZIANSKE TEMPEL
Optaget på Verdensarvlisten i 1994

I Qufu i Shandong-provinsen ligger et tempelkompleks, en mindelund og en familiebolig for filosoffen, politikeren og læremesteren Kong Qiu (551-479 f.Kr.), bedre kendt i Vesten som Kongfutzi. I over 2000 år har kongfutzianismen haft stor indflydelse på Kinas åndsliv. Det er læren om, hvordan man skal opføre sig for at kunne leve i harmoni med sine medmenne-sker i et feudalt samfund. Efter sin død blev Kongfutzi og hans lære anerkendt over hele Kina, og der blev opført tre mindemonumenter over ham i Qufu – Det Kongfutzianske Tempel, Den Kongfutzianske familiebolig og Den Kongfutzianske mindelund.
Det Kongfutzianske Tempel er opført i 478 f.Kr. som et mindetempel for filosoffen. Templet havde da kun tre rum, men er siden blevet udbygget, så det dækker et areal på 218.000 kvadratmeter med 466 haller, pavilloner og helligdomme. Der er over 2100 tavler af både kunstnerisk og historisk værdi.
Den Kongfutzianske Familiebolig ligger ved siden af tempelkomplekset på en 160.000 kvadratmeter stor grund og består af 463 værelser. Her har efterkommere af Kongfutzi-familien levet i mange generationer. En afdeling er indrettet som museum, hvor man kan se, hvordan familien boede.
Den Kongfutzianske Mindelund bliver også kaldt for Den Højeste Vismands Kirkegård. Her ligger Kongfutzi og mange af hans efterkommere begravet. Det er det ældste, største og bedst bevarede familiegravsted i Kina. Mindelunden er omgivet af en 3,4 meter høj og 7,5 kilometer lang mur. Indenfor er der 20.000 ”tusindårstræer” og 100.000 store skyggetræer.
Læs mere om Kongfuzi, her

Læs mere om Det Konfuzianske Tempel, her

 

Kofucianske Tempel

Kofucianske Tempel

Kofucianske Tempel

Kofucianske Tempel