Slideshow

KINA-PORTAL.DK

Indgangsportal til kinesisk samfund, kultur, historie og meget mere...

Denne side blev sidst ændret den 18-Nov-2020    
  Art. 11.18.12
DET KONGFUCIANSKE TEMPEL 
Optaget på Verdensarvlisten i 1994

I Qufu i Shandong-provinsen ligger et tempelkompleks, en mindelund og en familiebolig for filosoffen, politikeren og læremesteren Kong Qiu (551-479 f.Kr.), bedre kendt i Vesten som Kongfutzi.

I over 2000 år har konfucianismen haft stor indflydelse på Kinas åndsliv.
Det er læren om, hvordan man skal opføre sig for at kunne leve i harmoni med sine medmennesker i et feudalt samfund.

Efter sin død blev Konfucius og hans lære anerkendt over hele Kina, og der blev opført tre mindemonumenter over ham i Qufu – Det konfucianske Tempel, Den Konfucianske familiebolig og Den konfucianske mindelund.

Konfucius’ tanker blev efterfølgende holdt i hævd og fortolket og nyfortolket gennem mere end 2,000 år, hvor de påvirkede alle aspekter af det traditionelle kinesiske samfund.

Det Konfucianske Tempel er opført i 478 f.Kr. som et mindetempel for filosoffen.

Templet havde da kun tre rum, men er siden blevet udbygget, så det dækker et areal på 218.000 kvadratmeter med 466 haller, pavilloner og helligdomme.
Der er over 2100 tavler af både kunstnerisk og historisk værdi. 

På en stor international konference i Beijing og Qufu den 24. september 2014 i anledning af Konfucius’ 2,565. fødselsdag, holdt den kinesiske præsident og generalsekretær for kommunistpartiet Xi Jinping en tale, hvori han blandt andet anerkendte konfucianismens store betydning – ikke blot for Kinas historie og traditionelle kultur, men også for landets fremtidige udvikling.

Det var første gang i Folkerepublikkens historie, at en ledende politiker udtalte sig så direkte og positivt om de tanker og ideer som relateres til Konfucius (trad. 551-479 f.v.t.).

Læs mere om  Konfucius, her

Læs mere om Det Konfucianske Tempel, her
Artikel fortsætter efter annonce
Annonce
Kungfutzianske tempelTemplet dækker et areal på 218.000 kvadratmeter Den Kongfutzianske Mindelund bliver også kaldt for Den Højeste Vismands Kirkegård. Her ligger Kongfutzi og mange af hans efterkommere begravet. Det er det ældste, største og bedst bevarede familiegravsted i Kina. Den Kongfutzianske Familiebolig ligger ved siden af tempelkomplekset på en 160.000 kvadratmeter stor grund og består af 463 værelser. Her har efterkommere af Kongfutzi-familien levet i mange generationer
Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce
Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce
Andre relevante emner og annoncer:

Om kina-portal.dk   |   Cookies politik  |   Kina-portal.dk sitemap