Slideshow

KINA-PORTAL.DK

Indgangsportal til kinesisk samfund, kultur, historie og meget mere...

Denne side blev sidst ændret den 18-Nov-2020    
  Art. 11.18.15

Lushan National Park

Lushan (kinesisk: 庐山), også kendt som Kuangshan og Kuanglu (et af de ti mest berømte bjerge i Kina)
Optaget på Verdensarvlisten i 1996.

Lushan-bjerget der ligger i den nordlige del af Jiangxi-provinsen.

Lushan bjergHele bjerget er 29 kilometer langt fra nord til syd, ca. 16 kilometer bredt fra øst til vest, og bjergområdet er 302 kvadratkilometer, og med en bufferzone er arealet ca. 500 kvadratkilometer, og har mere end 90 bjergtoppe. Den højeste af disse er Hanyang bjergtinde, der stiger til en højde på 1473,4 meter over havet.

Hele området inklusive bufferzonen, indeholder alle nødvendige elementer, der er relevante for dannelsen af kulturarven, samt præsentationen af dens arvværdier, herunder gamle bygninger, ruiner, moderne villaer, sten-indskrifter, vegetation på bjerget og dets vandfald og vandløb, der integreret viser de kulturelle og naturlige elementer i Lushan kulturlandskab.

Lushan National Park er en velkendt turistattraktion både i Kina og i udlandet. Det har appelleret til utallige besøgende på grund af dets natur og kulturelle arv.

Med sin beliggenhed nord for Yangtze-floden og syd for Poyang-søen viser Lushan National Park en integreret scene med flod, bakker og sø, hvis skønhed har tiltrukket åndelige ledere, lærde, kunstnere og forfattere i over 2.000 år.

Her har utallige kunstnere fået inspiration til deres malerier, digte og andre værker i harmonien mellem mennesker og naturen.
Der er 12 vigtigste naturskønne områder sammen med 37 seværdigheder, over 900 klippeindskrifter og over 300 stentavler.

Lushanbjerget er et betydningsfuldt sted i den kinesiske historie og kultur, med kulturelle, historiske elementer, som de gamle monumenter, bygninger, gamle stenindskrifter, malerier og digte dateret til de forskellige historiske perioder, samt de naturlige steder med vandløb og vandfald, bjergtoppe og dale.

Her har de væsentlige kulturelle udviklinger og politiske begivenheder i løbet af Lushan’s historie har påvirket den kinesiske historie kulturelt og politisk.

Derudover er der omkring 600 villaer bygget af kinesiske og udenlandske besøgende i slutningen af det 19. og 20. århundrede, da området blev et populært feriested og var i 1930'erne og 40'erne den officielle sommerhovedstad i Republikken Kina.

Lushan konferencen, begyndte den 2 juli 1959. var en konference for centralkomiteen for det kommunistiske parti, og var en uformel diskussion om den store spring fremad, men udviklede sig dramatisk.
Konferencens navn er afledt af det mødested, på Lushan.
Læs mere om Lushan-konferrencen her

Artikel fortsætter efter annonce
Annonce

Lushan National Park er et betydningsfuldt sted i den kinesiske historie og kultur, med kulturelle, historiske elementer, som de gamle monumenter, bygninger, gamle stenindskrifter, malerier og digte dateret til de forskellige historiske perioder, samt de naturlige steder med vandløb og vandfald, bjergtoppe og dale.

LushanLushanLushan LushanLushanLushanLushan
Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce
Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce
Andre relevante emner og annoncer:

Om kina-portal.dk   |   Cookies politik  |   Kina-portal.dk sitemap