KINA-PORTAL.DK

Indgangsportal til kinesisk samfund, kultur, historie og meget mere...

Denne side blev sidst ændret den 06-Nov-2020    
  Art. 11.18.18

MOGAO-GROTTERNE

Optaget på Verdensarvlisten i 1987
Mogao grotterne, også kendt som de tusinde Buddha-huler (kinesisk: 千佛洞 qiānfó dòng ).mogao hlerne


Mogaogrotterne, danner et system af 500 templer ca. 25 km sydøst for centrum af Dunhuang, en oase placeret ved den religiøse og kulturelle korsvej på Silkevejen, i Gansu -provinsen, Kina.

Grotterne indeholder nogle af de fineste eksempler på buddhistisk kunst, der spænder over en dynastisk periode på 1.000 år.  

De første huler blev udgravet i 366 e.Kr. som steder for buddhistisk meditation og tilbedelse.  Mogao hulerne

Mogao-hulerne er de bedst kendte af de kinesiske buddhistiske grotter og er sammen med Longmen-grotter og Yungang-grotter en af ​​de tre berømte gamle buddhistiske skulptursteder i Kina.
Hver periode havde sine egne kunstneriske udtryksformer.

 

Artikel fortsætter efter annonce
Annonce

Under Tang-dynastiet (618-907), blev Dunhuang det vigtigste samlingspunkt for silkevejen og et stort religiøst centrum.Buddha statuer
Et stort antal af hulerne blev konstrueret ved Mogao i denne tidsalder. inklusive de to store statuer af Buddha på stedet, den største, der blev konstrueret i 695 e.Kr.

Især hulemalerierne fra Tang-dynastiet bliver rost for ægte kinesisk stil med perfekt harmoni mellem form, ånd og farve.
Disse huler, hulemalerierne og arkitekturen tjente som hjælp til meditation, som visuelle repræsentationer af søgen efter oplysning, som mnemoniske associationer (det som hjælper hukommelsen) og som undervisningsredskaber til at informere analfabeter om buddhistiske overbevisninger og historier.

De fleste af de malede skulpturer i Mogao hulerne forestiller buddhistiske personer og deres religiøse handlinger.
Væggene i de fleste af grotterne er malede skildringer af Sakyamunis liv og levned (buddhismens grundlægger) – blandet med kinesisk mytologi.
Malerierne fortæller også om livet for tusinde år siden i fest og hverdag. musik og dans

Der er skildringer af fiskere, bønder, smede, købmænd, vinfremstilling, diplomatiske udsendinge, musikere, akrobater sangere, dansere skuespiller samt bryllupper og begravelser.

”Musikerne og danserne” i grotte nr. 112 Mogao-grotterne, Dunhuang

Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce
Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce
Andre relevante emner og annoncer:

Om kina-portal.dk   |   Cookies politik  |   Kina-portal.dk sitemap