Slideshow

KINA-PORTAL.DK

Indgangsportal til kinesisk samfund, kultur, historie og meget mere...

Denne side blev sidst ændret den 06-Nov-2020    
  Art. 11.18.19

PEKING-MENNESKETS BOPLADS
(kinesisk: 北京pinyin: Beijīng Yuánrén)

Optaget på Verdensarvlisten i 1987

Bopladsen blev opdaget i 1923-27 under udgravninger ved Zhoukoudian (ca. 40 kilometer sydvest for Beijing (Peking).Peking manden

Zhoukoudian-hulerne, der blev anset for at være den mest intakte Homo erectus bolig i verden.

Peking-manden blev i 1927 identificeret, på basis af en enkelt tand, som medlem af den menneskelige slægt af arten Homo erectus, og er en af de ældste fundne menneskelignende skabninger.
Betegnelsen Peking, er fra før vedtagelsen af Pinyin romaniseringssystemet, hvor Peking nu staves Beijing.

Peking-mand er ikke den direkte forfader til den moderne kinesere.
Der er genetiske beviser for at Peking mennesket ikke har nogen levende efterkommere blandt de moderne kinesere.
Alle nuværende kinesere er direkte efterkommere af en ny art af hominider, (Homo sapiens), der udvandrede fra Afrika for omkring 200.000 år siden.

Mellem 1929 og 1937 blev 15 hjerneskals dele, 11 underkæber, mange tænder, nogle skeletben og stort antal stenværktøjer opdaget i den nederste hule på udgravningspladsen.
Deres alder anslås at være mellem 500.000 og 300.000 år gamle.
Pekingmandens hule
I senere udgravninger blev der fundet flere kranier og kæber, ben, og tænder på omkring 40 personer.
Der tyder på, at Zhoukoudian fossiler kan dateres fra omkring 770.000 til 230.000 år siden.

Over et årti blev alle de fossile fund der var afdækket, udstillet på et museum i Beijing.

Men i løbet af anden verdenskrig og den fireårige kinesisk-japanske krig, blev alle fundne i december 1941 flyttet fra museet, af amerikanske marinesoldater, der havde til hensigt at sende dem til USA for at bringe dem i sikkerhed for japanerne, hvorefter de skulle opbevares på American Museum of Natural Historie i New York til opbevaring.

Fundne var blevet bragt ombord på passagerskibet præsident Harrison, der imidlertid løb på grund og blev erobret af japanske styrker. Skibet med amerikanske soldater og last, blev fragtet til Japan og lasten med resterne af Peking mennesket, blev aldrig set igen. Deres skæbne er stadigt et mysterium den dag i dag. Peking-manden, er derfor nok verdens mest efterlyste menneske.

Artikel fortsætter efter annonce
Annonce

Pekingmandens boplads

I 230.000 år med huleboliger efterlod Homo erectus pekinensis en overflod af fossiler og artefakter, som nu giver information om biologisk, teknologisk og måske endda social udvikling.

Peking-manden var en art af primitive mennesker på mellemstadiet mellem abemænd og det moderne menneske Homo sapiens.  

Peking-mennesket var et jæger-samlersamfund der måttet føre en stadig kamp mod og med naturen for at holde sig blot på et eksistensminimum.

I hulen, hvor den Peking mennesket boede, blev der opdaget lag af aske, der spænder fra 4 til 6 meter. Dette viser, hvordan han skulle bruge og kontrollere ild.

Dette er en vigtig milepæl, da den primitive mand adskiller sig fra dyr, der gik forud for udviklingen af ​​den menneskelige civilisation.jærger- samlersmfund

Peking-manden har haft en lille hjerne. men har kunne håndtere ild, engagere sig i kreativ adfærd, fremstille og bruge værktøjer, udvikle kulturelle aspekter i deres samfund, herunder begravelsesritualer.

Peking-manden har været jæger, jagtbyttet har været blandt andet gazeller og vilde heste.

De bevarede redskaber er af hård grøn sandsten, kalksten, kvarts og kvasit. Tilsyneladende har redskaberne været brugt som håndredskaber, dvs. uden nogen skæftning.


Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce
Andre relevante emner og annoncer:

Om kina-portal.dk   |   Cookies politik  |   Kina-portal.dk sitemap