KINA-PORTAL.DK
Indgangsportal til kinesisk samfund, historie, kultur og meget mere

Kina portal
Loading
Kinas samfund: tema oversigt klik her
Nationalflag
Den store stjerne står for kommunistpartiet og de fire små stjerner står for det kinesiske folks fire sociale klasser: bønder, arbejdere, småborgere og patriotiske kapitalister.
Den røde bund symboliserer revolutionen, men er samtidig det kinesiske folks traditionelle farveKinas national flag

Kinas national flag

Det nuværende kinesiske flag er fra 1949, da folkerepublikken blev dannet.Flaget er rødt med én stor og fire små gule stjerner i øverste venstre hjørne .

Rigsvåben (National emblem)

Det nationale symbol for Folkerepublikken Kina (pinyin: Zhonghua Renmin Gònghéguó Guohui)Kinas nationale emblem (rigsvåben)

Den røde farve symboliserer revolutionen og den gule farve på stjernerne, symboliserer de gyldne  stråler fra den store røde jord. Udformningen af ??fire mindre stjerner omkring en større, betegner enhedrn af det kinesiske folk under ledelse af det kommunistiske parti i Kina. Emblemet blev officielt gjort til det nationale emblem den 20. september 1950 af regeringen.

Under de 5 stjerner er TianAnMen porten (Den himmelske freds port). Tian An Men porten, hvor Mao i 1949 udråbte Folkerepublikken Kina  i 1949. Tian An Men porten symboliserer kinesernes ubøjelige kamp mod imperialismen og feudalismen.Emblemet er omkranset af kornakser af hvede og indvendige med ris og med et tandhjul i bunden påsat røde festons. Tandhjulet og kornaksen repræsentere arbejderne og bønderne, der sammen med de fem stjerner udgør det kinesiske folks enhed.
Ifølge beskrivelsen af det nationale emblem, symboliserer disse elementer tilsammen det kinesiske folks revolutionære kampe siden 4. maj bevægelsen og koalitionen af proletariatet , der grundlagde Folkerepublikken Kina.